Andrea Hamanova

November 27, 2019

#

program

Organizace svatby

Ráda bych Vám zde popsala, jak vlastně pracujeme. Specializujeme se na kompletní organizaci svateb na míru. Co to znamená? Neposkytujeme pouze částečný servis, jako třeba koordinace svatebního dne. A proč? Protože nevěříme, že by to mohlo fungovat. Na svatbě musíme mít vše pod kontrolu, vědět o všem, co se děje a to nemůže vzniknout třeba týden před svatbou.

Jak to tedy vlastně všechno je? Začněme od začátku.

1. První kontakt

Snoubenci mne obvykle zkontaktují s tím, že již mají nějaké základní povědomí, jak by svatba měla vypadat - kolik bude asi hostů, jestli chtějí církevní nebo civilní obřad a kdy asi tak svatba bude.

Preferujeme osobní kontakt, to ale samozřejmě často není možné, neboť velká část našich klientů nežije v Čechách. Potom si tedy domluvíme konferenční hovor, abychom se lépe poznali a ujasnili si představy.

Nemají-li klienti již vybranou lokalitu, navrhneme jim místa na obřad a hostinu, připravíme nějaký základní rozpočet a další detaily. Většina párů do Prahy alespoň jednou přiletí, abychom navštívili lokality osobně, ochutnali jídlo, potkali se s dodavateli a aby prostě věděli, kdo je v jejich týmu.

Jakmile vyřešíme datum svatby a místo obřadu a hostiny, podepíšeme smlouvu a snoubenci uhradí zálohu. Pak začne zábavná část – plánování.

2. Proces plánování

Společně vytvoříme tým snů. Doporučíme Vám ty správné dodavatele, vyjednáme s nimi ceny, zajistíme smlouvy a samo zřejmě se budeme účastnit všech schůzek s nimi.

Rozpočet a plán dne

Detailní časový plán, obdrží každý dodavatel. Všichni chtějí mít finance pod kontrolou, takže klientům připravíme detailní rozpočet, který budeme pravidelně aktualizovat. Budeme kontrolovat všechny smlouvy, upozorníme Vás na termíny splatnosti a zajistíme, že každý dostane zaplaceno.

Doklady

Ne vždy je papírování jednoduché, ale my Vám pomůžeme se všemi doklady. Máme více jak 29 let zkušeností a občas dokážeme i nemožné…Na straně snoubenců je vyřízení základních dokumentů, my pak zajistíme vše ostatní. Samozřejmostí je vyzvednutí oddacího listu, zajištění potřebných razítek a překladu.

Design, dekor a květiny

Velmi důležitá část svatby, pro vizuální efekt naprosto zásadní. Musím se přiznat, že nejsme zastánci předesignovaných svateb. To, že se vám líbí růžová, ještě neznamená, že bude všude od kravaty po ubrousky, dort a veškeré květiny. Nám se jen líbí, když všechno hezky sedí dohromady a vypadá dobře.

A jak toho docílíme? Týmovou spoluprací, jejíž součástí budete Vy, my, florista, cukrář, grafik, manažer restaurace. Nejprve zjistíme, co se Vám líbí, co na svatbě opravdu chcete mít. Může to být oblíbená barva, květina, nějaký detail, od kterého se odrazíme. Připravíme první moodboard na květiny, poté začneme pracovat na tiskovinách a dortu. Svatební dort hraje významnou roli ve svatební den a jeho vzhled by měl korespondovat s celkovým designem svatby. Tiskoviny však nejsou jen svatební oznámení, důraz klademe na jmenovky, zasedací pořádek, program dne a obřadu, uvítací cedule, dále pak třeba cedulky k rautu, nápojový lístek apod.

Součástí designu je též nábytek, ubrusy, svícny příbory, porcelán, sklo atd. Dnes již je na trhu celkem slušná nabídka a rádi Vás seznáme se vším, co je k dispozici. A co není, můžeme nechat udělat

Jídlo a nápoje

U indických svateb jídlo hraje jednu z nejdůležitějších rolí a my souhlasíme. Není nic moc horšího než hladoví a žízniví hosté. Máme mnoho let zkušeností, abychom Vám poradili jak vše zkombinovat, aby menu bylo chutné, vypadalo hezky na talíři, aby toho nebylo málo anebo taky moc…

Snoubenci se nás občas ptají zda-li si mají vzít open bar nebo se nápoje budou účtovat dle skutečné spotřeby, kolik mají objednat vína atd. Na základě vybrané lokality a jejich podmínek Vám pomůžeme vyřešit jednu z největších položek rozpočtu…Rádi Vám pomůžeme vybrat to správné víno k vybranému menu.

Foto a video

Jedno z nejdůležitějších součástí svatby, prosíme proto, nešetřete na nich. Toto jsou vzpomínky, které Vám zůstanou navždy. Máme široký výběr fotografů a kameramanů, pokud máte svého, samozřejmě um ukážeme lokality a poskytneme veškeré detaily.

Hudba a zábava

Jaká by byla svatba bez hudby? Svatební obřad nás stále často rozbrečí už při zaznění prvních tónů…Doporučíme Vám hudbu na obřad a koktejl, společně se rozhodneme o stylu večerní párty. Snoubenci se nás často ptají na zábavu na večer. Na základě stylu svatby a lokality společně vytvoříme zábavný

program. Jen se musíme ujistit, že nemáme příliš mnoho aktivit, to by nemuselo být k užitku…

3. Organizace

Jakmile máme náš svatební tým, začneme pracovat na detailech:

  • Pomůžeme Vám s potvrzením účasti Vašich hostů
  • Zajistíme ubytování
  • Sestavíme seznam na fotografování, abychom na nikoho nezapomněli
  • Všem dodavatelům předáme časový plán a detaily
Před svatbou Vás doprovodíme na potřebné úřady, vyzvedneme vypůjčené věci, připravíme zkoušku obřadu, Většina párů má předsvatební večeři, brunch po svatbě, takže jim to zajistíme a samozřejmě zkoordinujeme.

A konečně – velký den je zde. Jsme Vám k dispozici plně po celý den.

  • Připravíme místo na obřad a hostinu, všem dodavatelům povíme, co kam mají dát a uchystat.
  • Rozmístíme jmenovky, guestbook, dárečky, programy apod.
  • Řešíme všechny last minute úkoly, pendlujeme mezi dodavateli a hosty, aby vše perfektně klapalo.
  • Zajišťujeme, aby vše šlo dle časového plánu, jsme k dispozici pro jakékoliv potřeby a dotazy.
  • Seřadíme procesí na obřad a zkoordinujeme hudbu.
  • Budeme asistovat fotografovi a kameramanovi, zajistíme, že bylo nafocené a natočené vše, co bylo potřeba.
  • Zkoordinujeme celou recepci, od příchodu po proslovy a přípitky, první tanec, krájení dortu, hod kyticí apod.
  • Na konci večera zajistíme odvoz, vše včetně svatebních darů Vám zabalíme.

Naše práce ale nekončí nocí…. Den po svatbě Vám zajistíme brunch, společnou snídani, plavbu na lodi, cokoliv máte v plánu.

Doručíme všechny dokumenty na matriční úřad a vyřídíme oddací list, vrátíme vypůjčené věci.

A kdy naši spolupráci ukončíme? Až budete mít veškeré fotografie, video a oddací list.

Jednoduché, že ano? Užijeme si to spolu!

Další blogy

Poslední svatby:

Také chcete mít svou vysněnou svatbu?

on Instagram

@andrea_hamanova_svatby